zaterdag 22 februari 2014

Restaurant manager voor een avond

Afgelopen avond mocht ik mezelf weer restaurant manager noemen. Ik had dit een paar maand terug al eens mogen doen, en dat beviel erg goed zodat ik het nog een keer mocht doen. Wederom een erg leuke en leerzame ervaring. Ik moest zelf twee upsell-items bedenken. Als eerste item had ik het verkopen van ons "huisaperitief", de Argentijnse brut. En het andere item was het verkopen van onze broodplankjes. Vantevoren had ik met  Riemer, de nieuwe General Manager, gezeten om te bespreken hoe ik het aan zou gaan pakken en hij had me nog wat tips gegeven.
Toen kon de avond beginnen! Het was, helaas, niet heel erg druk. Maar toch vond ik het erg leuk om als manager in het restaurant te staan. Ik merkte dat de gasten anders naar mij keken en ook de collega's. Dit kwam vooral doordat ik anders gekleed aanwezig was!
Al met al heb ik een goede avond gedraaid en ik heb veel positieve klanken gehoord van mijn  collega's. Ik hoop dat ik aan het eind van mijn leerperiode dit nog eens mag doen omdat ik er wel van heb geleerd.

1 opmerking:

  1. Kijk, dat is nu weer leuk om te lezen. waarom wist ik dit niet? Mooi momentje, goed opgepakt. heb je ook de financiƫle resultaten gezien die je avond als manager bewerkstelligd heeft? Dat zou de zaak helemaal af maken.

    BeantwoordenVerwijderen